16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Таурин предпазва тестисите след употреба на стероиди

Таурин предпазва тестисите след употреба на стероиди
07 January 2020
2467

Продължителното използване на стероиди ще има сериозни и неизбежни последици върху тестостероновото производство по време и след прекратяване на употребата им.

На всичкото отгоре, употребяващите продължително време стероиди ще изпитат и редица хормонални и биохимически промени : производството на тестостерон, естрогеновите нива и други. Наред с това те ще те трябва да се справят и с физически промени (включително и атрофия на тестисите) 

Изследователи от Египет са направили изследване дали използването на аминокиселината Таурин ( натурално произвеждаща се в тялото и достъпна, като хранителна добавка), може да бъде използва за подобри понижаването на производството на сперма и атрофията на тестисите, според нов доклад публикуван в университетското издание в университета в Гиза.

Това изследване идва в много важен момент в Египет, тъй като използването на стероиди е изключително разпространено в последните 20 години. Състезатели и обикновени спортисти използвали дълго време стероиди, често се сблъскват с проблеми след тяхното спиране, а именно липса на тестостероново производство, атрофирали тестиси и дори импотентност.

Египетските учени са изследвали, начина по който таурина успява да предпазва клетките, в редица тъкани в цялото тяло, които консумират много енергия (по точно мускулните тъкани и тъканите в тестисите). Таурина има свойството да предпазва клетките в тези области, поради това учените, искали да разберат, дали увеличаването на нивата му, може да доведе до още по-добри резултати.
Изследователите започнали своето изследване с повече от дузина лабораторни плъхове(всички били мъжки екземпляри).
На една група от плъховете, те инжектирали седмична доза от стероида – Нандролон деканоат (специален стероиден препарат).Дозата била очевидно по-малка от това, което би използвал човек, но еквивалента при човек приблизително би се равнявал на 140 милиграма седмично. 

На друга група от тези лабораторни плъхове, било не само инжектиран този стероид, но и бил даван таурин във формата на орално приемана хранителна добавка. Дозата таурин, давана на плъховете  би била еквивалентна на 1500 мг. дневно ако е приемана от човек.
На друга група от лабораторни плъхове е давано само таурин, а на последната група не е давано абсолютно нищо (контролна група),нито стероид, нито таурин.

Резултатите били доста интересни и обещаващи!

Според изследователите, плъховете, на които е бил инжектиран стероид ( и двете групи) показали атрофия на тестисите. Групата, на която били давани и стероид и таурин обаче, успели да предотвратят голям процент от атрофията спрямо другата група.
При групата, на която бил инжектиран само стероид, също така имало значително намалено производство на сперма, докато на другата комбинирана с таурин група се забелязало, предпазване от този ефект (но разбира се не е елиминирано напълно).
Последно, изследователите открили, че на групата инжектиран единствено стероида имало значително по-големи генетични увреждания, докато при тази комбинирана с прием на таурин, нямало абсолютно никакви генетични увреждания.
Изследователите и днес продължават да се опитват да разберат, колко точно таурин би бил необходим, за да се предотврати забавеното възстановяване на  натуралното производство на тестостерон след продължителната употреба на стероиди.
Египетските учени сега вече знаят, че аминокиселината таурин може да бъде използвана, за да се забавят уврежданията (особено в тестисите) след употребата на стероиди, но изследване в по-голяма дълбочина е необходимо, за да бъде установена точно, каква доза от тази аминокиселина е необходима, за да се предпази напълно човек от тези негативни последствия.

КУПИ Таурин от официален вносител тук https://fitnesshome.bg/taurine-bodybuilding-warehouse-product92.html

Четете статията благодарение на превода на Христо Цветков.

Източник : Testosterone Booster

Добави Коментар