16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Ползи от прием на креатин монохидрат

Ползи от прием на креатин монохидрат
28 February 2019
3099

Има някои добавки, които са без значение какви тренировки правите и Creatine Monohydrate е една от тях!

Креатинът не само помага за подобряване на постиженията Ви , но може и да помогне за увеличаване на интензивността на вашите тренировки, което води до повече мускулна маса.  Това е една от най-популярните спортни добавки и в едно скорошно проучване установява, че това е допълнение идеално допълнение към  суроватъчения протеин!  Проучванията показват, че креатинът може да подобри спортното представяне, силата и издръжливостта, ако бъде приет в подходящо време. Нашата препоръка е да добавите 30 минути преди тренировка и веднага след нея с около 5гр  Pure Creatine.

Какво представлява креатинът?

Креатин монохидрат се състои от аминокиселини аргинин, глицин и метионин и се произвежда естествено от черния дроб, бъбреците и панкреаса, което означава, че това е естествено съединение, използвано от човешкото тяло при производството на енергия. Енергията, произведена и използвана от човешкото тяло, се нарича аденозин трифосфат (ATP). Когато тренирате със средна интензивност от 70%, лактатната система произвежда АТФ.  Млечната киселина, която е страничен продукт на вашата лактатна система, произвеждаща АТФ. Тези от нас, които са сериозни в тренировките знаят, че трябва да работим здраво за мускулна маса. Тренировката при 100% интензивност причинява промяна и мускулен растеж, но лактатната система не може да се справи с допълнителните енергийни изисквания. За да се осигури допълнително “гориво”, фосфокреатиновата система създава АТР чрез подновяване от ADP., което ви позволява да тренирате по-силно и по този начин да стимулирате още повече мускулен растеж. Креатинът също се среща естествено в храната и може да се открие предимно в говеждо месо, пиле и риба. Креатинът не е стероид; Той може да се намери в две форми. Креатин монохидрат таблетки и креатин монохидрат прах

Както при всяка друга добавка, непрекъснато се задават различни въпроси за креатинът, така че ще отговорим на трите най-популярни въпроса.

1. Ще доведе ли креатинът до задържане на водата?

Това идва от факта, че креатинът е вид молекула, която привлича вода и това води до образуване на обемна клетка. Обемът на клетките е малко по-различен от задържането на вода, тъй като се случва вътре в мускула, а не навън. Креатинът извлича вода в мускулите, което първоначално ги кара да изглеждат по-големи. В едно проучване, проведено от Tarnopolsky 20-годишните, които приемат креатин  е установено, че някои са добавили допълнителни 2 килограма мускулна маса след натрупване на вода. Проучването работи, като дава на участниците същото количество добавка и същото обучение. Въпреки че резултатите са малко разнообразни, всички участници на практика са придобили допълнителен мускул. Накратко, да, ще задържите малко вода, но креатинът ви дава повече енергия за тренировка – насърчаване на растежа на мускулите и загуба на тегло.

2. Може ли креатинът да ме направи по-силен?

Накратко, ДА! Ако добавите креатин монохидрат , ще увеличите нивата на креатин фосфат. Повишените нива на креатин фосфат означава, че можете да тренирате за по-дълги периоди от време. В течение на месеците например, това води до увеличаване на чистата мускулна маса.

3. Трябва ли креатинът да бъде “зареден”? Какво представлява натрупването на креатин монохидрат?

Според нас не е нужно да правите така наречените “зареждащи дози” тъй като има многобройни проучвания, които използват Креатин монохидрат и имат резултати без фаза на натоварване. Въпреки това, зареждането на Креатин може да Ви помогне да видите резултатите по-бързо. За да заредите, започнете да приемате 20 грама креатин на ден, за около 5 до 7 дни, след което го оставете на 5 гр дневно. Ако смяташ да правиш фаза на зареждане, винаги е добра идея да се консултирате с вашия лекар, за да се гарантира, че ще сте добре.

Препоръчано от ФИТНЕС ХОУМ БГ

Creapure® – ефективен и чист

Чрез ролята си в подпомагането на транспортирането на енергия под формата на фосфорилкреатин в клетките, креатинът е естествен избор като хранителна добавка за спортисти. Приемането на допълнителен креатин увеличава резервите на фосфорилкреатин в мускулите. Това от своя страна подобрява производителността и подпомага възстановяването както в тренировките, така и в конкуренцията между атлетите.

Чистотата на креатина е също толкова важна, колкото неговата ефективност. AlzChem AG разработи много безопасен процес за производство на ултрачисти продукти. Създадохме собствена производствена база в Германия, посветена на производството на креатин. Това, както и редовният вътрешен и външен контрол на качеството, заедно с текущия научен анализ, помагат да се гарантира, че качеството на всяка производствена партида е възможно най-добро.

AlzChem предлага на пазара креатин монохидрат под марката Creapure® на големите производители на спортни добавки за хранене по целия свят. Производителите, които използват логото на Creapure® на опаковката, показват, че техният продукт съдържа висококачествена съставка с доверен произход от Германия.

Качество, чистота и сигурност с Creapure® Creapure® е марката за чист креатин монохидрат, произвеждан от AlzChem AG в Германия. Гарантираме висококачествени продукти и Creapure® се произвежда изключително в специално проектирания производствен завод в Trostberg.

Creapure® е най-широко проучената форма на креатин и е доказано, че е безопасна и ефективна. Можете да сте сигурни, че използвате един от най-добрите и най-надеждни продукти на пазара, когато купувате добавки, съдържащи Creapure®. От Creapure® нямате проблеми с водната задръжка. Нямате проблеми с бъбреците. Сертифициран и 99.9% чист креатин монохидрат с гаранция за качество! Като хранителна добавка, креатин монохидратът има отличен рекорд за безопасността. Положителната оценка от страна на Европейския орган за безопасност на храните отразява преобладаващото научно доказателство, че химически чистият креатинов монохидрат е безопасен и няма странични ефекти, когато се използва правилно. Ние от Фитнес ХОУМ БГ винаги предлагаме този вид креатин на нашите клиенти. Поради изброените ползи от неговото ползване, ние препоръчваме винаги него като вариант на нашите клиенти!

Както при всяка популярна добавка, винаги ще чувате митове около достоверността на продукта, независимо дали всъщност е “нещо добро” и дали действително прави това, което се казва на пакета – затова нека да изясним някои!

“Креатинът е стероид”
Не Не, не е! Независимо дали разглеждате термина стероид чрез неговата дефиниция или по-широкия смисъл на думата, креатинът не се вписва в това определение. Първо, структурата на стероида в сравнение с креатина е напълно различна. Стероидът също е по същество незаконно лекарство, което ви помага да постигнете резултат без да се налага да полагате твърде много усилия. Креатинът, от друга страна, не ви помага да правите мускули, освен ако не работите за това.

“Това е просто теглото на водата”
Както бе споменато по-рано, да, добавите малко вода към тялото си! Въпреки това, Креатинът дава на тялото енергията да увеличи работното натоварване, което постигате през тренировка. Това означава, че можете да се справите с повече кг и следователно ще доведе до по-голяма мускулна маса.

“Това е опасно за бъбреците”
Както при всяко допълнение, винаги препоръчваме да се консултирате с Вашия лекар, за да сте сигурни, че нямате никакви основни медицински проблеми. Въпреки това, ако имате здрави бъбреци, няма абсолютно никаква причина Креатин да причини увреждане. Имаше дори проучване, направено наскоро специално за креатина и ефекта върху бъбреците. В това проучване хора, който имат един бъбрек, са взели 20 грама креатин на ден (това е 4 пъти повече от препоръчителната доза) и не са открити увреждания.

Креатинът е страхотна добавка, която може да ви помогне по различни начини, от загуба на тегло до подобряване на мозъчната функция и ние винаги ще я препоръчваме. По-специално, ако във вашата диета липсват в някои меса като говеждо или пилешко, тъй като това е мястото, където може да се намери креатин.

А тук можете да прочете и производствения процес на Creapure Creapure® - Гаранция за качество и чистота от Германия

Надяваме се статията да Ви е била полезна и приятна за четене. Сподели я за да може повече приятели да се запознаят със информацията предоставена тук.

Екип Фитнес ХОУМ БГ

Добави Коментар