16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Рич Пиана - Голямото момче с огромното сърце

Рич Пиана - Голямото момче с огромното сърце
01 March 2019
5052

Ричард Пиана е роден на 5 май 1971 г в Глендейл, Калифорния. Още от 6 годишен той се увлича по бодибилдинга. Любовта към този вид спорт идва от майка му, която редовно тренирала и дори като дете той посещавал салоните гледайки я. 

В салона се запознава с известния по това време бодибилдър Bill Cambra. На 11-годишна възраст Пиана започва да вдига тежести. Четири години по-късно започва да участва в състезания по бодибилдинг.  До 18-годишна възраст, Пиана вече има няколко титли , включително г-н Тийн Калифорния. По-късно участва в реклами и телевизионни сериали, включително и малка роля като Невероятният Хълк в епизод на Scrubs и Malcolm in the middle.

 

Става основна фигура в документалната поредица Generation Iron 2 разказваща за живота и лишенията на културистите. Във видеоклип в YouTube от 2014 г. той призна, че е използвал анаболни стероиди в продължение на 25 години – откакто е навършил 18 години. Разказва, че е получил много странични ефекти като косопад , гинекомастия (която е лекувал с лекарства) и признаци на чернодробна токсичност .

 

Въпреки това, той казва: “Напълно съм наясно, че в резултат на направения от мен избор, вредя на тялото ми”, знам , че това, което правя, ще ми причини проблеми”, но “Аз направих своя избор и съм готов да се справя с това – готов съм да поема тези проблеми”

 

В друго видео от 2016 г. Рич препоръчва на зрителите да не се използват лекарствата, като заявява: “Ако имате избор да използвате, стероиди или да остане натурални, стойте натурални. След това той пояснява, че професионалните бодибилдъри нямат такъв избор, тъй като не могат да спечелят на нищо без да използват анаболи. Разказва, че когато се е състезавал на национално равнище, се е налагало да приема  20 единици на ден Serostim – синтетична форма на човешки хормон на растежа , която струвала около 8 000 долара месечно на цени по рецепта  , или за около $ 2000 чрез връзки с хора, които са имали предписания за това, за да се борят с ХИВ инфекция.

Спечели много титли през живота си.  Много от хората го харесват с това, че не премълчава нищо. Явявал се на много конкурси за културизъм и недооценяван според него самия той спира поддържането на правилните пропорции за всеки един културист и се отдава на това да прави собствен тип тяло според неговия изисквания и представи за красота.

Основава собствен бранд хранителни добавки и фитнес облекла. Преди това негов главен спонсор е доказалата се през годините компания Mutant .  След това той основава собствен бранд наречен с неговите имена – Rich Piana – 5% Nutrition. Рич става известен със  това, че помага винаги на всички покрай него. Прави многобройни видео клипове в страницата си в Youtube. Там той обяснява за плюсовете и минусите на всички хранителни добавки.

През последните няколко години Пиана се отказва от конкурси по бодибилдинг и прекарва времето си като личност на социалните медии и насърчава бизнеса си, наречен Rich Piana: 5% Nutrition. Участвал в многобройни фитнес изложения, състезания, фитнес реклами, остава запомнен с огромните си размери маса и добрата си душа. Рич Пиана има  1,2 милиона последователи на Instagram и стотици хиляди последователи в YouTube.

Значението на “5%” в името на марката е, че “5% представлява процентът на хората, които всъщност правят каквото е необходимо, за да достигнат своите мечти, да постигнат целите си и да живеят типа от живота, който искат да живеят

Пиана получава сърдечен удар в банята си, докато го подстригва приятелката му Джансен. След прекарани 2 седмици в кома Piana умира на 25 август 2017 г., на възраст от 46  години. Аутопсията разкрива “значително сърдечно-съдови заболявания”, и че сърцето и черния дроб са над два пъти  по големи от средния размер за мъж на неговата възраст.

Той бил погребан в парка на Forest Lawn в Холивуд , Калифорния.

Видео от мястото може да видите отдолу.  Докладът  от аутопсията може да прочетете тук.

Фитнес ХОУМ БГ ЕООД внася добавките 5% Nutrition от над 2 години. Цялата гама може да разгледате тук 

Добави Коментар