16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Ползите от предтренировъчните добавки

Ползите от предтренировъчните добавки
15 October 2019
3283

Въведение
Предтренировъчните добавки или Pre-Workout ( бустери ) както ги познават много от нас са специално разработени, за да подготвят тялото ви и да създадат среда в себе си, която ще увеличи максимално способността ви да тренирате по-интензивно от всякога. Идеята за тях е преди тренировка е да предизвика стимулация, която по същество води до повишени енергийни нива, подобрен умствен фокус и дори по-високи нива на сила. Все повече спортисти започват да виждат ползите от включването на предтренировъчна добавка в тяхната тренировка.

Много от хората са чували, че те са вредни, опасни и какво ли още не. Моето собствено мнение е , че всичко, което е в нормите и обосновано с научно изследване и най-вече разрешено за пазара за потребителя е работещо. Ч!есто срещано е да се злоупотребява с такива продукти. Много от хората опитват повече от предписана препоръчителна доза и след това изпитват некомфорт и обвиняват производителя затова. Важно е да се знае, че над всеки един продукт е направено изпитване и съдържанието му е минало качествен контрол. който не би одобрил опасни дози. 

Предимства от използването на предтренировъчни формули
Има дни, когато се прибирате от работа и наистина нямате настроение и сила да се запътите към фитнес залата, за да "накажете" мускулите си. Ето защо е толкова полезно да имате под ръка добавка за предтренировка, за да ви даде както физически, така и психически "трамплин", когато най-много се нуждаете от него. Това ще ви помогне да се мотивирате за да стигнете до фитнес залата. Друга голяма причина за използването на предтренировъчни формули е, че енергийните ви нива ще се подобрят, когато нивата ви на гликоген се попълнят и нивата на креатина ви в мускулната клетка станат наситени. Това означава, че ще сте в най-добрата си форма, за вдигане на тежко, както и да поддържате силата си по време на тренировката.

Друго допълнително предимство от използването на бустер или PreWorkout за попълване на нивата на гликоген е, че нивата на кръвната ви захар ще бъдат стабилни, което означава, че общата ви анаболна активност е максимална и ще бъдете готови да изгаряте телесните мазнини.

И накрая, формулите за предтренировка също са в състояние да насърчат загубата на мазнини чрез термогенен ефект, тъй като по-често тези добавки съдържат стимуланти като кофеин , гуарана, (1 3-диметиламиламин) и др.

Основни съставки на предтренировъчни формули
Има много топ съставки, на които трябва да обърнете внимание във бустера. На първо място, кофеинът е много популярна съставка, просто защото е в състояние да има дълготраен ефект върху вашите енергийни нива, което го прави много полезна съставка.

Тук ще приложим снимка от едно изследване на Richardson, Darren L.; Clarke, Neil D. за The Journal of Strength & Conditioning Research за ефекта на кофеин

Второ, креатинът - той има способността си значително да увеличи производството на АТФ ( Aденозинтрифосфорната киселина (също аденозинтрифосфат или АТФ) представлява химично макроергично съединение, което съдържа богати на енергия връзки) във вашата мускулна клетка, което съществено подобрява общата ви издръжливост и нива на сила във фитнес залата.

Восъчно царевично нишесте (Waxy Maize) е друга добра съставка, тъй като е изключително бързо абсорбиращ въглехидрат, който попълва нивата на мускулния ви гликоген ; обаче това няма отрицателен ефект върху нивата на кръвната ви захар и инсулин, което е напълно уникално и е бързо усвояването на въглехидратите. Освен това, восъчно царевично нишесте ще засили драстично ефектите на Креатин, тъй като помага той да се прехвърли в мускулната клетка и да предотврати засядането му в стомаха.

Бета аланинът е качествена съставка за повишаване на енергийните ви нива, тъй като е в състояние да насърчава висока концентрация на интрамускулен карнозин. Това означава, че не само нивата ви на енергия ще са значително подобрени, но и ще можете да тренирате по-усилено за по-дълго време, защото настъпването на мускулна умора ще бъде удължено. Известно е също така, че бета аланинът работи много добре заедно с креатин, за да подобри значително максималното натоварване на мускулите си. Друга добавка, често използвана е Цитрулин Малат. Тя малат помага за отстраняването на токсини като млечна киселина и амоняк, които са странични продукти при интензивна физическа активност. Аргинин алфа кетоглутарат - предназначена да засили задържането на азотен оксид. Подобрява притока на кръв и хранителни елементи.

Заключение
В заключение изборът на правилната формула за предтренировка трябва да бъде много по-лесен за вас. Запознахте се с най-добрите съставки, които трябва да търсите. Вече знаете накратко какво правят и защо това е полезно за тренировките и физическия ви прогрес. Избирайки правилната формула предтренировка, можете да сте сигурни, че ще се радвате на повишени нива на енергия и издръжливост, както и на печалби от сила!

Разгледайте нашата пълна селекция от добавки и формули за предтренировка - Категорила СИЛА

ЕКИП ФИТНЕС ХОУМ БГ ЕООД гр. Стара Загора 

В статията е използвана информация от :

Effect of Coffee and Caffeine Ingestion on Resistance Exercise Performance Richardson, Darren L.; Clarke, Neil D. The Journal of Strength & Conditioning Research: October 2016 - Volume 30 - Issue 10 - p 2892–2900 doi: 10.1519/JSC.0000000000001382 Original Research

Can coffee improve your workout? The science of caffeine and exercise

Добави Коментар