16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Подобри своите резултати със SARM - Уникална чиста мускулна маса, без потискане и странични ефекти като при стероидите

Подобри своите резултати със SARM - Уникална чиста мускулна маса, без потискане и странични ефекти като при стероидите
05 August 2020
2475

Учени от института Institute of Cardiovascular Research and Sports Medicine, интернационално известен „анти-допинг университет“ или познат още, като German Sport University Cologne, публикуваха наскоро интересно изследване, в което те сравняват (според нас за пръв път) как метандиенон още познат като дианабол и селективно андрогенния модулатор (САРМ) S-1, влияят на структурата на тялото, нивата на хормоните и набор здравословни показатели …  ( и да проведено е върху гризачи все пак ) …

Преди да си кажете „мишките не може да се сравняват с хората“ и да затворите статията, позволете ни да ви споделим следния факт, че друго изследване на САРМ-а 
LGD-4033, е бил проведено върху хора в университета Boston Medical Center (Basaria. 2013).

Изследването показва, че намаляване на продължителността на тренировката, увеличава качването на мускулна маса.
В споменатото изследване, д-р Брасариа открива, че след 28 дневен прием на експерименталния препарат (LGD-4033), води до значително (в зависимост от дозата) покачване на чиста мускулна маса на млади, здрави мъже участвали в изследването, които даже не провеждали никакъв вид тренировка.
На фона на това е крайно необосновано да се казва „ няма място за сравнение между мишките и хората и това проучване не показва нищо за възможните ефекти при човека“.

Съгласен съм: Бъдещите изследвания на хора изглеждат основателни, но пряко сравнение с "токсичните" стероиди, като например това, което е направено в споменатото изследване, вероятно няма да получи одобрението на етичната комисия на който и да е западен университет. За да заобиколят този проблем и все пак да научат нещо за ефектите на анаболните стероиди при хората, учените наемат „фитнес маниаци“, които така или иначе използват стероиди и са с понижени нива на хормони, както и такива, които не са използвали стероиди  (да, те са ги тествали, дали наистина не изполват нещо, за да са сигурни ) 


Няколко думи за предпазливост, все пак сме длъжни да ви предупредим: Въпреки че повечето проучвания показват слаб дори никакъв страничен ефект върху простатата и лутеинизиращия хормон (LH), има експериментални и не толкова достоверни доказателства, че много високи дози на САРМ могат /въпреки че действат като частични антагонисти на андрогенните рецептори в простата и мозъка/ да имат по-слабо изразени, но все пак негативни ефекти върху хормоналната ви ендокринна система. На този фон и с оглед на факта, че някои САРМ в действителност се използват за блокиране на растежа на рака на простатата, „потискането“ би трябвало да бъде по-голямо притеснение, отколкото доброкачествен или канцерогенен растеж на простатата. Така че, е препоръчително редовно да си правите кръвни изследвания на нивата на  лутеинизиращия хормон (LH)!


Сега, след като споменахме „за изследванията с гризачи“, нека да разгледаме какво всъщност направиха учените от Department of Cellular and Molecular Sports Medicine. Както беше споменато по-горе, проучването анализа комбинирани ефекти на анаболните стероиди и тренировките върху тестостероновата дъга /хипоталамус-хипофиза-тестиси/.

"На здрави мъжки гризачи /wistar/ са били давани метандиенон, естрадиендион и селективения модулатор на андрогенни рецептори (SARM) S-1. Били отчетени нивата на серумен кортизол, тестостерон, 17b-естрадиол (Е2), пролактин, инхибин В, фоликулостимулиращ хормон (FSH), лутеинизиращият хормон (LH), инсулиноподобния растежен фактор 1 (IGF-1) и тироксин (T4) "( Д-р Хангевос. 2015).

Д-р Хангевос е направил проучване, като имал възможност да сравни данните със следните изследвания: 
1) Шест доброволци, на които еднократно е поставен 1-андростендион; 
2) Проведено изследване на нивата на  инхибин В, IGF-1, кортизол, пролактин, Т4, тироидо- стимуриращия хормон (TSH), тестостерон и LH при културисти злоупотребяващи с стероиди и при натурални такива .


Резултатите от проучването показват, че при плъхове прилагането на метандиенон, естрадиендион и S-1 води до увеличаване на диаметъра на мускулните влакна. За разлика от анаболните свойства, потискащия ефект на нивата на лутеинизиращият хормон (LH) присъстват само при метандиенон и естрадиендион, но не и при S-1, който се прилага при еквивалентна доза от 7,5-75 мг / ден.

Какви други САРМ-ОВЕ съществуват?

Най-известните препарати, които въздействат на андрогенните рецептори и действат като селективни агонисти в тъканите, като мускули и кости, но антагонисти в простатата и хипоталамуса (по този начин те изграждат мускулите и костите, без да влияят на здравето на простатата или да потискат тестостероновото производство) са безспорно S4 Andarine и Ostarine
И двете вече се използват широко в културизма и фитнеса. По-горе споменатият LGD-4033 е мощен и силно селективен и сравнително нов, наред с него и  наскоро разработения S-40503 / тетрахидро-хинолин/, както и други нови САРМ - ове, които вече се задават на хоризонта ... очевидно всички те просто се използват от учените за лечение на саркопения ( процеси в мускулите, когато човек постепенно губи мускулна маса ) , те не се предлагат на „тайният“ пазар и все още не се използват от спортисти.

Както можеше да се очаква, прилагането на естрадиол доведе до допълнително повишаване на естрогена ( познат и като E2). Това, което било изненадващо за учените при изследването на шестте не използващи преди препарати мъже било че, S-1 повишил нивата на кортизола, което е в противовес на ефекта, който има еднократното приложение на 1-андростендион, а именно намаление на нивата на кортизол и инхибин В. Нивата на LH са останали непроменени.


При културистите, които злоупотребяват с редица стероиди (тестостерон, нортестостерон, метандиенон и различни прохормони) е налице значително потискане на нивата на LH, TSH и повишаване на пролактина, IGF-1 и T4. При натурално спортуващите хора са засегнати само Т4 и TSH (вж. Таблица 1 за сравнение на ендокринните промени, предизвикани от лекарството спрямо тренировките).


Обобщено, проучването в момента показва, че когато се използват САРМ във високи дози имат сходни анаболни свойства като на два от стероидите /класици при употребата им/ - най-вече на дианаболът. Резултатите от изследването също потвърждават, че тези ефекти идват с минимални странични ефекти, от които сравнението на употребяващи и не употребяващи културисти (таблица 1) показва, че не всички ендокринни промени, които обикновено се наблюдават при културисти, са резултат от злоупотреба със стероиди. Учените потвърждават, че увеличаването на естрогена (E2) и Т4, както и понижението при TSH, са както изглежда стероидо-несвързани "нормални" реакции при интензивни тренировки. 
След всичко изпитано и проверено досега се оказва, че SARM е може би най-новият и безвреден метод за помощ във достигането на желаните цели, без поражения като при стероидите. Все още изследванията са на много ранни етапи, но до момента информацията е доста обнадеждаваща и зареждаща със положителни отзиви. 

Нашето мнение по темата е , че всичко, което е като препоръка от производителя на даден САРМ, трябва да се спазва точно така както е написано на опаковката. Всякакви повишавания на препоръчителния дневен прием не бива да са обосновани с по бързо достигане на целите. Кратък път до целта не би бил с добър край. 

Разгледай всички предлагани от нас продукти, с гарантиран произход тук : SARM

Статията е преведена благодарение на Христо Цветков

Екип Фитнес ХОУМ БГ ЕООД гр. Стара Загора

Изрично се забранява копирането на части или целият текст без изричното знание и разрешение на собственика на превода в лицето на ФИТНЕС ХОУМ БГ ЕООД

В статията са цитирани данни от : SARM-ing Up Your Gains - Steroid-Like Lean Mass Gains W/Out(?) Shut-Down and Other "Roid-Like" Side Effects
Както и референции от : 

References:
Basaria, Shehzad, et al. "The safety, pharmacokinetics, and effects of LGD-4033, a novel nonsteroidal oral, selective androgen receptor modulator, in healthy young men." The Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences 68.1 (2013): 87-95.

Hengevoss, Jonas, et al. "Combined effects of androgen anabolic steroids and physical activity on the hypothalamic-pituitary-gonadal axis." The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology (2015).

Iasuja, Ravi, Mikhail N. Zacharov, and Shalender Bhasin. "The state-0f-the-art in the development of selective androgen receptor modulators." Testosterone: Action, Deficiency, Substitution (2012): 459.

Добави Коментар