17043
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Мъжко здраве - подкрепа за простата и сексуалната функция

Мъжко здраве - подкрепа за простата и сексуалната функция
24 June 2019
2008

Повечето мъже са изложени на риск от ниски нива на цинк и това е особено вярно за младите мъже и момчета, преминаващи през пубертета. Това е така, защото простатната жлеза, сексуалното развитие и производството на сперматозоиди изискват този жизненоважен минерал, който също се признава за нисък в повечето диети.

Цинкът играе роля за :

 • Нормална когнитивна функция. - Това са състояния, при които се установяват нарушения в паметта, способностите за вземане на решения, логическото мислене, възприятията, познавателните, речевите и мисловните способност
 • Нормална плодовитост и репродукция
 • Нормален протеинов синтез - Протеиновия синтез е процесът, при който клетката изгражда (синтезира) специфични протеини, използвани за различни функции.
 • Нормално зрение
 • Здравето на костите
 • Здравето на кожата, косата и ноктите
 • Поддържането на нормални нива на тестостерон.

И така, посланието към всички хора е - не пренебрегвайте нуждата си от цинк!

Ниските нива на цинка по време на тийнейджърските години са свързани с развитието на акне и белезите оставащи след него. В по-късните години на живот, ниският цинк може да повлияе на плодовитостта, което пък влияе и на здравето на простатната ви жлеза.

Най-добрите хранителни източници на цинк са групата черупчести, следвани от месо и бобови растения (нахут, леща и боб). Цинкът може лесно да се допълни с дневна доза добавка (под формата на Zinc, може и в различни доказани комбинации, като Цинк и Магнезий ), ако смятате, че вашата диета може да не ви предостави това, от което се нуждаете.

ПОДКРЕПА НА МЪЖКАТА ПЛОДОВИТОСТ

Както вече споменахме, Цинк играе и роля тук. Други важни хранителни вещества за поддържане на мъжката плодовитост са също селен и CO-Q-10.

 • Селен за здраве и производството на сперматозоиди. За съжаление, този жизненоважен минерал е признат за нисък в много диети - поради изчерпването му от почвите по света. Ниските нива на селен също са свързани с повишен риск от рак и сърдечни заболявания.
 • CO-Q-10 Коензим  : За всеки човек, притеснен за плодовитостта си, комбинацията от добавяне на селен, който включва цинк с витамини А, С и Е, е идеален. За тези, които търсят естествена помощ за плодородие и производство на енергия, добавянето на добавката CO-Q-10 към селена би създало идеален режим. Изследванията показват, че CO-Q-10 помага за подпомагане на производството на енергия и повишава подвижността на сперматозоидите - което означава, че те могат да се движат по-бързо и по-лесно, като потенциално увеличават шанса за зачеване.

ПОДКРЕПА ЗА ЗДРАВА ПРОСТАТА

С напредване на възрастта при мъжете, фокусът обикновено се измества от плодовитостта към здравето при уриниране и следователно здравето на тяхната простата. Простатната жлеза е малка жлеза, която се среща само при мъжете. Разположена е непосредствено под пикочния мехур и обгражда уретрата – каналът, през който урината се пренася от пикочния мехур през центъра на простатата и пениса извън тялото. Работата на простатата е да произведе дебела, бяла течност, която се смесва със сперматозоиди, за да създаде сперма.

С времето и увеличаването на възрастта на мъжете, тази жлеза може да започне да се подува, натискайки върху пикочния мехур и уретрата, което на свой ред може да предизвика проблеми с уринирането.

Това подуване най-често се нарича доброкачествена хипертрофия на простатата (BPH) и основните симптоми включват:

 • Трудно започване да уринирате
 • Напрежение при уриниране или слаб поток на урина
 • Необходимо е спешно да се уринира и / или често
 • Трябва да ставате често през нощта, за да уринирате
 • Случайно изтичане на урина (уринарна инконтиненция)

Тези симптоми или други промени трябва винаги да бъдат проверявани от лекар.

Въпреки това, ако имате диагноза ДХП ( доброкачествена хипертрофия на простатата)  , тогава има естествени средства, които могат да предложат подкрепа:

ЦИНК : Цинкът играе жизненоважна роля за здравето на простатата.

Тиквено семе : Включването на тиквени семки или масло от тиквени семки във вашата диета спомага за намаляване на някои от симптомите на ДПХ.

SAW PALMETTO : Ботаническа добавка, която е доказала, че спомага за намаляване на възпалението в простатната жлеза. Много мъже избират да опитат добавките Saw Palmetto, за да намалят симптомите на ДХП . Saw Palmetto може да се приема самостоятелно, но някои добавки ще го комбинират с цинк и тиквено семе, за да осигурят лесна подкрепа в едно.

FitnessHome.BG предлага редица продукти подпомагащи здравето на простата и профилактиката и. Разгледайте всичко в категория : Мъжко здраве тук

Статията е подпомогната от Джени Логан DNMed (Джени е хранителен терапевт, който е работил с клиенти в магазини за здравословни храни и частни клиники в продължение на повече от 20 години) и Natures Aid Хранителни добавки от Великобритания, на които FitnessHome.BG е официален и директен вносител 

Добави Коментар