16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Л карнитин - Помощ при загуба на мазнини

Л карнитин - Помощ при загуба на мазнини
28 February 2019
1026

Разглеждаме многото предимства на аминокиселината L Карнитин, включително помощта и при загубата на мазнини и подобряването на потенциалната мускулна маса.

L-карнитин

Има различни форми на на карнитин, като Ацетил Л карнитина се води един клас над Л карнитин-а. Ацетил-L-карнитинът, също известен като ALCAR или по-рядко като левацекарнин, е карнитин молекула, свързана с ацетилна група. ALCAR може да намали умствената умора, докато други форми (пропионил-L-карнитин) не правят това. Ацетил-L-карнитинът е друга форма на L-карнитин, която се грижи за неврологичните ефекти и има някои уникални свойства, свързани с това, които L-карнитинът не.

Проучвания, при които доза от 500 mg ацетил-L-карнитин се дава перорално, водят до пикови серумни нива (Т max ). L-карнитинът може да се превърне в  Ацетил-L-Карнитин чрез ензима карнитин ацетилтрансфераза. Ацетил-L-карнитин може да намали спада на митохондриалния мембранен потенциал и кардиолипин (съставна част на мембраната), свързана с възрастта (и наднорменото тегло. L-Карнитин и свързаното с него съединение Ацетил-L-Карнитин (ALCAR) са съединения, способни да облекчат ефектите от стареенето и заболяването върху митохондриите, като същевременно повишат потенциала на митохондриите да изгарят мазнините.

ALCAR често се използва като “усилвател” на мозъка, благодарение на способността му да увеличава бдителността и митохондриалния капацитет, като същевременно осигурява подкрепа за невроните.

ALCAR добавката е също много безопасен метод за подобряване на инсулиновата чувствителност и здравето на кръвоносните съдове, особено за хора с деликатно или отслабено сърдечно здраве. ALCAR също така може да защити невроните и да възстанови определени увреждания, причинени от диабет и диабетна невропатия. По отношение проучвания върху болестта на Алцхаймер, 1-3 гр ацетил-L-карнитин дневно влияе добре, приеман в продължение на 6 месеца.

L-Карнитинът е аминокиселина, използвана предимно за помощ при загуба на мазнини. Тази добавка може много повече, отколкото просто загуба на мазнини.Има и няколко допълнителни ползи за здравето. Тази неесенциална аминокиселина трябва да се превърне в основна за всеки. L-карнитин се използва и в много популярни продукти за отстраняване на мазнини.

Причини за употреба

1. Функция на мозъка – може да помогне за предпазването на мозъка от увреждане, причинено от стрес, както и от износване свързано с възрастта. Също така подобрява съзнанието и бдителността

2. Мъжка потентност – доказано е, че подпомага мобилността и увеличава броя на сперматозоидите.

3. Загуба на мазнини – пренася мастни киселини с дълга верига в митохондриите, което им позволява да се окисляват и следователно да се превърнат в енергия. Увеличава издръжливостта и спира тялото ви да съхранява мазнини. Това е причината, че присъства в повечето добри добавки за изгаряне на мазнини.

4. Мускули – Повишаване на мускулната масата – това е документирано.

5. Повишена костна маса – това е допълнителна информация, от която трябва да интересува всеки, не само тези, които тренират , но и тези, които не го правят. За щастие, като приемате l-карнитин, можете да забавите процесите на костна загуба и да подобрите структурните микроструктурни свойства, като намалите износването.

6. Здравето на бъбреците – Карнитинът се произвежда от бъбреците, така че хора които са били диагностицирани с бъбречно заболяване лекарите им препоръчват да се приемат  карнитин.

7. Сърдечно здраве – проучванията са установили, че приемането на l-карнитин след сърдечен удар намалява шансовете за понасяне на друг след това.

8. Имунната система – Той е антиоксидант и може да предотврати увреждането на свободните радикали.

9. Диабет – Тази добавка увеличава окисляването на глюкозата, както и нейното съхранение.

10. Намаляване на умората и повишаване на издръжливостта

Кога да приемате и колко

Оптималната доза се определя като 2 - 4гр всеки ден. Преди и след тренировка.
Следвайте инструкциите за опаковката, тъй като дозите могат да варират и да са специфични за теглото

Ние ти препоръчваме горещо Ацетил Л карнитин - виж най продаваната ни добавка тук : Acetyl L-Carnitine (ALCAR)500mg Bodybuilding Warehouse

А категория Изгаряне на мазнини тук : Изгаряне на мазнини

Надяваме се статията да Ви е била полезна.
Екип Фитнес ХОУМ БГ.

 

Добави Коментар