16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Крейг Голиас " Голиат" - Един от най-големите културисти в света

Крейг Голиас
01 March 2019
2859

Крейг Голиас е известен като един от най-големите културисти в света, тежащ над 150 кг и височина 190см . Неговата забележителна физика му е спечелила голяма популярност в онлайн обществото за фитнес и културизъм.

Израствайки като висок и слаб тийнейджър, Крейг започва кариерата си в бодибилдинга на 20-годишна възраст. Той иска да стане “огромен” като културисти, които е видял в списанията. Затова започва да вдига тежести и да яде няколко пъти на ден.

Крейг тренира всеки ден. Неговата дисциплина и всеотдайност към спорта постепенно започват да се изплащат. Така той расте все повече и повече през годините.

Оттогава той се е превърнал в фитнес маниак и конкурентен културист, класирайки се на призови места в състезания на шампионата по културизъм в Лос Анджелис и Mr и  Mrs Muscle Beach Bodybuilding and Figure Contest.

“От 68 кг до над 140 кг! Всичко е възможно, ако вярваш ! Постави си цел! Имайте желание за постигане на целите”

“Искам да благодаря на всички, които оставят положителни коментари на моите страници!  И за отрицателните коментари, те ме тласкат напред.

Постижения

Състезания

2010 NPC USA Championships, 16-ти
2010 NPC Los Angeles Bodybuilding, Figure & Bikini Championships, 2-ри
2009 NPC USA Bodybuilding & Figure Championships, 16-ти
2008 NPC Excalibur Bodybuilding And Figure Championships, 6-ти
2007 Mr. And Ms. Muscle Beach Bodybuilding And Figure Contest, 2-ри
2007 NPC Junior California Bodybuilding and Figure Contest, 1-ви

Тренировъчна седмица на Крейг Голиас

Крейг тренира шест дни в седмицата. Той не прави кардио, освен ако не иска да намали телесните мазнини за кратък период от време. В такива случай той прави един час редовно кардио всеки ден, докато не достигне целта си.

Мразя! кардио !
Една  тренировъчна седмица за Крейг изглежда така;

Понеделник – Гърди и прасец

Вторник –  Ръце

Сряда – Гръб

Четвъртък – Крака

Петък – Рамо

Събота – Крака – Бедра

Неделя – Почивка

Любими упражнения

Крейг харесва най много тренировката за гърди и нищо друго. “Получавам мотивация и радост всеки път, когато отида във фитнеса, за да направя тренировка за гърди”

 “Другите части на тялото не са толкова забавни ” казва той.

Разтягане след всяка тренировка 

Много важна част след изтощителна тренировка е разтягането или стречинга. Дори за 5 минути е важна. Има огромна роля за състоянието на тялото и гъвкавостта на мускулите.

Хранене

Диетата на Крейг

Въпреки огромните си размери диетата е стриктно спазвана.

Почти половината от диетата му се състои от храни, които съдържат ниско-гликемични въглехидрати и много протеини. Те му дават енергия за дългите и трудни тренировки във фитнес залата.

Заедно с шейковете, дневната му диета се състои от говеждо, пуешко, бял ориз, яйца и зеленчуци.

Намаляване на килограмите

Когато иска да свали телесните му мазнини до ниски нива, намаля въглехидратите си и увеличава приема на протеин. Включва много повече зеленчуци в диетата си, тъй като те са с високо съдържание на фибри, което помага да се поддържа ситост през целия ден.

 

Идоли 

Едно от идолите на Крейг и добър приятел в бодибилдинга е голямата фитнес икона Rich Piana.

Това казва Крейг за Рич;

“Бих искал да говоря с Рич през постоянно. Той ме мотивира да си поставя нови цели и да натоваря тялото си до максимум! Самият той ми каза: “Удари 350(над 150кг) Крейг! Можеш да го направиш!’ Това беше истинска мотивация, да го чуя от едно от най-големите имена в индустрията. “

 

Какво можем да научим от Крейг Голиас

Той стартира като тинейджър, който искаше да стане огромен. Имаше мечта, която мнозина считаха за невъзможна. Със всеотдайност, труд и упоритост рано или късно всеки постига целите си.

Неговият пример ни показва, както и много други истории за трансформация, че няма предизвикателство, което да не бъде преодоляно. Каквото искате в живота, можете да го постигнете с достатъчно упоритост и страст.

Източници  : https://www.greatestphysiques.com/craig-golias/

Добави Коментар