16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Колаген за лечение на остеоартрит и други заболявания на ставите

Колаген за лечение на остеоартрит и други заболявания на ставите
01 March 2019
1788

Колаген за лечение на остеоартрит и други заболявания на ставите:

Милиони хора в САЩ имат нужда от ефективно лечение на остеоартрит (ОА), дегенеративно ставно заболяване. Търсенето на традиционни и нетрадиционни терапии ще продължи да нараства с покачването на населението.

ОБХВАТ:
Тази статия разглежда медицинската литература за предклиничните и клиничните изследвания на уникално съединение, колаген хидролизат. Статиите са намерени чрез разтърсване из базата данни PubMed (www.pubmed.gov) през май 2006 г., използвайки няколко двойки ключови думи (колагенов хидролизат и остеоартрит, колаген хидролизат и хрущял, колаген хидролизат и хондроцити, колаген хидролизат и клинично изпитване). Освен това други източници на информация, като резюмета, представени на научни конгреси и статии в немската медицинска литература, които не са налични в PubMed, бяха прегледани и включени въз основа по преценката на авторите за тяхната връзка с темата.

 

ИЗВОДИ:
Според публикуваните проучвания, орално приложеният колаген хидролизат е показал, че се абсорбира в червата и се натрупва в хрущяла. Поглъщането на колаген хидролизат стимулира статистически значимо увеличение на синтеза на макромолекули от извънклетъчна матрица от хондроцити (р <0.05 в сравнение с нетретирани контроли). Тези открития предполагат механизми, които могат да помогнат на пациентите, засегнати от заболявания на ставите като ОА остеоартрит. Бяха разгледани редица проучвания; много от тях показват, че колагенният хидролизат е безопасен и осигурява подобрение в някои състояния при болка и функционалност при някои мъже и жени с ОА или други артритни условия.

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Все повече доказателства дават основание за използването на колаген хидролизат при пациенти с ОА и положителните му ефекти. Надяваме се, че текущите и бъдещите изследвания ще изяснят как колагеновия хидролизат осигурява клиничните си ефекти и определя кои пациенти са най-подходящи за лечение с тази добавка.

Колагенните пептиди са по-биодостъпни – те по-добре се абсорбират в кръвния поток, защото те са много с по-къси вериги от аминокиселините, отколкото колаген и желатин. Тъй като те са по-къси, колагеновите пептиди се разграждат много по-лесно в форма, която може да навлезе в кръвообращението при храносмилането. След абсорбцията, колагенните пептиди преминават през тялото, възстановяват и осигуряват енергия. Колагенните пептиди се пренасят в различни тъкани, където клетките ще изграждат пептидите в колагенови спирали с пълна дължина, за да възстановят кожата, костите и ставите ни, или клетките могат директно да използват аминокиселините за енергия.

Има огромен брой предимства, някои от които са изброени по-долу:

  • Помага за намаляване на бръчките и подобряване на еластичността на кожата

  • Подпомага възстановяването на ставните тъкани и облекчаване на болката в ставите

  • Помага за намаляване на целулита и предотвратяване появата на стрий

  • Колагенът ще ви помогне да отслабнете

  • Възпроизвежда важна част от здравия растеж на косата

  • Помага ви да имате по-здрави и красиви нокти

  • Поддържа здравината на зъбите и венците

  • Помага за балансиране на хормоните ви

  • Колагенът може да предотврати втвърдяването на артериите

  • Лесно се абсорбира от тялото

В Складовете за Bodybuilding Warehouse ние се гордеем с качеството. НашиятPeptiplus® хидролизиран колаген е произведен в собствената ни фабрика, използвайки съставки от одобрени, одитирани доставчици, които отговарят на нашите стриктни стандарти за осигуряване на качеството и работят в рамките на нашите принципи. Предлага се в качествено запечатана торбичка, в която се поддържа свежест и към всяка от тях се добавя лъжичка. Официален вносител Фитнес ХОУМ БГ ЕООД.

Закупи на : ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН PEPTIPLUS® BODYBUILDINGWAREHOUSE или 0884133648

За статията са използвани и :

Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders: a review of the literature.

Curr Med Res Opin. 2006 Nov;22(11):2221-32. Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders:a review of the literature

Добави Коментар