16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

Какво представлява Бета-Аланинът

Какво представлява Бета-Аланинът
28 February 2019
1352

Днес ще ви запознаем накратко с бета аланинът, добавка която използвам около 3 месеца. Хубава, и на толкова достъпна, на ниска цена, която може да си я позволи всеки трениращ.

Бета Аланин е добавката за повечето пред-тренировъчни продукти. Тя е за онези, които се нуждаят издръжливост, например някой. Бета-аланинът е несъществена аминокиселина и е единствената естествено срещаща се бета-аминокиселина. Тествайте го,  креатин  5гр и една доза бета аланин преди тренировка.

Ползи

Увеличаване на анаеробната издръжливост (ниски до умерени нива на усилие, напр. SSCV) Увеличава аеробната издръжливост (висок интензитет , напр. тежести) Определени признаци на намаляване на мускулната умора – повдигане на по-тежки тежести за по-дълго време в тренировката.  Бета-аланинът е модифицирана версия на аминокиселината аланин. Много хора могат да изпълнят един или два допълнителни повторения във фитнес залата, когато тренират на серии от 8-15 повторения. Добавянето на бета-аланин може също така да подобри ефективността на сърдечно-съдовите упражнения с умерен до висок интензитет, като гребане или спринт. Когато бета-аланинът се приеме, той се превръща в молекулата карнозин, който действа като киселинен буфер в организма. Карнозинът се съхранява в клетките и се освобождава в капки на рН. Повишените запаси от карнозин могат предложат защита от индуцираната от упражненията продукция на млечна киселина.

Големи дози бета-аланин могат да причинят усещане за изтръпване(мравучкане), наречено парестезия. Това е безвреден страничен ефект.

Как да го приемаме

Препоръчителна дозировка, количества, други подробности

Стандартна дневна доза: 2-5 гр.

Докато бета-аланинът е популярна съставка в пред-тренировъчните продукти, добавката всъщност не зависи от времето.

Големи дози бета-аланин могат да доведат до изтръпване, наречено парестезия. Този безобиден страничен ефект може да се избегне чрез използване на добавката с освобождаване във времето или чрез приемане на по-малки дози (0.8-1 g) няколко пъти на ден.

Карнозин и бета-аланин са най-разпространени в месните продукти, като:

  • Говеждо месо: 1,500 μg или 1,745-1,961 μg  на грам месо

  • Свинско месо: 2,439 ± 13 μgна грам месо

  • Птици: 666 ± 9 μg на грам месо (с три пъти повече ансерин, отколкото карнозина)

  • Пилешки бульон

  • Риба

Карнозинът се синтезира от бета-аланин чрез ензима ATPGD1, който се експресира локално в скелетните мускули и мозъка. Добавянето на бета-аланин вероятно ще бъде добра идея за вегетарианци и вегани. Креатинът и бета-аланинът се ползват с богата история от доказателства за тяхната ефикасност при спортисти.

Поръчай Бета аланин с гаранция от Фитнес Хоум БГ тук 

Екип Фитнес ХОУМ БГ.

Добави Коментар