16558
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

6 Основни витамина и минерала

6 Основни витамина и минерала
28 February 2019
1123

Всички знаем, че грижата за здравето е от съществено значение, и че приемането на витамини и минерали помага на тялото да се развие и да останете колкото е възможно по-здрави. И така, какви витамини и минерали трябва да приемате?  Ето нашите топ 6:

Acai Berry

Всички сте чували за определена селекция от храни, които се наричат ​​”супер храни”. Тези храни със сигурност отговарят на тяхното име и са храни, които съдържат високи нива на антиоксиданти, което означава, че те помагат да защитите тялото си от болести.

Виното съдържа антоцианини (това е антиоксидантен флавоноид, който придава на червеното грозде тъмночервения цвят, който виждаме). Проблемът с виното е вредните странични ефекти, които идват заедно с алкохола, както и дългосрочните проблеми, които той причинява на нашия организъм. Един от начините да се постигнат високи нива на антиоксиданти е чрез зрънце, открито в Амазонка на дървото Acai. То може да осигури на организма над 30 пъти повече антоцианини, които червеното вино може да съдържа, а също така съдържа и много есенциални мастни киселини, точно каквито съдържа зехтина, всичко това обвито в вкусно малко зрънце.

Ползи

Високите нива на есенциални мастни киселини, открити в Acai Berry, могат да помогнат за понижаване на LDL (лошо ниво на холестерола) и да помогнат за повишаване на HDL (добро ниво на холестерол). Те също така помагат за намаляване на шансовете за сърдечни заболявания и увеличаване на нивата на възстановяване в мускулите интензивно упражнение. Acai Berry съдържа изобилие от различни витамини, за да допринесе за вашето благополучие:

Витамин А: Той играе жизненоважна роля в растежа на костите, възпроизводството и общото здраве на имунна система, както и подпомага цялостното ви развитие и имунитет и дори допринася за здравето на зрението, косата, кожата, костите и ноктите.
Витамин В:  Това е витаминът, който е отговорен за метаболизирането на енергията в тялото ви, което от своя страна спомага за превръщането на глюкозата от въглехидрати.
Витамин С:  Витамин С спомага за стимулирането на производството на колаген, което е необходимо за здравословното образуване и възобновяване на хрущялите в организма. Acai Berrys всъщност имат толкова много витамин С като боровинки, като са едни от плодовете с най-високо съдържание на витамин C.
Витамин Е:  Най-известната полза от включването на витамин Е във вашата диета е, че помага да се предпази тялото ви от токсини. Той също така неутрализира свободните радикали и допринася за здравословната циркулаторна система, ускоряваща лечението на рани.

Acai Berry’s също съдържа куп здравословни минерали, включително:

Калий:  Той се изисква за здравословен растеж, изграждане на мускули, подпомагане на нервните импулси, понижаване на кръвното налягане и дори помага за намаляване на мускулната болка.
Мед:  Този минерал спомага за образуването на червени кръвни клетки, което от своя страна спомага за здравословното поддържане на нервната и скелетната система.
Манган : Той значително помага при създаването на ензими за изграждане на кости. Той е съществена част за вашето здраве и всеки недостатък от него може да доведе до проблеми с кръвната захар заедно с болки в ставите и лоша памет.
Калций:  Вашето тяло се нуждае от калций, за да изгради и поддържа здрави кости, както и да помогне на сърцето, мускулите и мозъка да функционират правилно.

 

Зелен чай

Зеленият чай е бил използван като лекарство в продължение на хиляди години и има по-големи ползи за здравето свързани с него, отколкото череният чай поради процеса, през който преминава. Черният чай се обработва по начин, който позволява ферментация, докато обработката на зеления чай избягва процеса на ферментация. Този процес води до запазването на максимално количество антиоксиданти и полифеноли в зеления чай, които му дават многобройни предимства.

Зелен и черният чай идват от едно растение в Азия, Camellia Sinensis, разликата между двете е как те се обработват. Очевидно зелен чай произхожда от Азия и се е разпрострял на запад поради многобройните си ползи за здравето.

Един огромен фактор, когато става дума за увеличаване на популярността на тази добавка, са ползите от изгарянето на мазнини. Скорошните проучвания установиха, че пиенето на зелен чай повдига термогенезата (производството на топлина, особено в човешкото или животинското тяло) точно както канелата и лютия червен пипер. Причината, поради която толкова много хора сега го приемат, че добавянето на 2-3 чаши зелен чай на ден в диетата ви е, че може да помогне за повишаване на метаболизма ви с до 3%. За да постигнете това, трябва да се стремите да консумирате 3 чаши на ден. Ако обаче не харесвате особено вкуса му, за щастие можете да изберете капсули от екстракт от зелен чай.

Ние всички знаем, че Зеленият чай може да помогне за загубата на тегло, но за какво още може да ви бъде от полза?

Ползи

Кариес: химически катехин Зеления чай помага за премахване на бактерии и вируси, които могат да доведат до инфекции на гърлото
на кожата:  С зеления чай съдържа толкова много антиоксиданти и противовъзпалителни съставки. Това може да помогне за признаци на стареене на кожата
Кръвно:  Честата прием от зелен чай може да помогне за намаляване на риска от високо кръвно налягане
Холестерол: Зеленият чай също може да помогне за подобряване съотношението на добрия холестерол към лошия холестерол в тялото
Сърдечни заболявания: Изследванията показват, че зеленият чай може да помогне за намаляване на рака на хранопровода, свързани с убиването на ракова клетка, без да увреждат никоя тъкан около нея

 

Сибирски женшен

Сибирският женшен , известен също като eleuthero, се смята, че е по-бавно действащ и по-нежен женшен, отколкото неговия корейски роднина. Женшенът е адаптоген, което означава, че увеличава устойчивостта и способността на организма да се адаптира към стреса и променящите се ситуации, като помага да се изгради общата жизненост. Поради тези свойства той се използва за засилването на имунната система и повишаване на устойчивостта към инфекция. Благодарение на адаптогенните свойства, женшенът може да се използва както като успокоително средство, което спомага за сън и релаксация, така и за стимулант. Женшенът се среща в много енергийни напитки, тъй като се смята, че е естествен психически стимулант и може да спомогне за повишаване на когнитивните резултати (напр. Преди изпити или по време на умствено натоварване).

Сибирският женшен има история на традиционно използване, датираща повече от 2000 години. Съвсем наскоро сибирският женшен е бил в центъра на няколко научни изследвания, предназначени да изяснят точното действие на тази билка върху тялото.

Доказателствата показват, че може да направи много, за да подобри жизнеността и да ни предпази от последиците от стреса. Главните органи в тялото, отговорни за справянето със стреса, са надбъбречните жлези, които отделят различни хормони, като адреналин и кортизол, които играят важна роля в реакцията на тялото при стрес. Въпреки това надбъбречните жлези имат само определена способност да реагират на стреса, а продължителните изисквания могат да ги накарат да отслабнат. Честите симптоми на отслабване на надбъбречните жлези включват умора (което често е още по-лошо след стрес от физическо натоварване), замаяност при изправяне, тревожност и / или депресия. Сибирският женшен (Eleutherococcus senticosus) е показал, че предпазва надбъбречните жлези, като увеличава способността им да издържат на продължителен стрес.

Ползи

Имунна система:  Друг специфичен ефект на сибирския женшен е, че подобрява имунната система. В едно мащабно проучване на 1000 работници от сибирска фабрика, които са взели сибирски женшен само за 30 дни, броят на изгубените дни поради отсъствия от работа е бил намален с 40%. Освен това, общите данни за заболеваемост за същия период са намалени наполовина.
Защита : Женшенът съдържа високи нива на антиоксиданти. Антиоксидантите помагат за борба със свободните радикали. Свободните радикали са свързани с приноса към някои заболявания като рака. Антиоксидантите също могат да помогнат с усилването на имунната система, която е “първата линия” на нашето тяло, когато става въпрос за борба с болестите.

Кокосово масло

Кокосово масло е мастното масло, което се получава от вътрешността на кокосовата черупка. Използвано в готварството и козметичните продукти, и също е класифицирано като един от малкото “суперхрани” поради големите подобрения, които може да направи за вашето здраве и тяло.

Органичното кокосово масло има много здравословни и лечебни свойства и се използва както за готвене, така и за грижата на кожата от поколения насам. Неговите активни свойства са антиоксиданти, MCT (среден влак-триглицериди), лауринова киселина, каприлова киселина и капринова киселина. Активните съставки в кокосовото масло са впечатляващи и създават чудесна добавка за тези, които искат да подобрят общото си здравословно състояние, както и диетолозите.

Virgin Coconut Oil се използва дълго време като здравословна алтернатива на маслата за готвене и действа като чудесен заместител при печенето. Кокосово масло може да се нанася и върху кожата и косата, за да се подобри състоянието на нейните овлажняващи свойства.

Pure Organic Virgin Coconut Oil се произвежда по традиционните производствени методи, което означава, че всички естествени здравословни качества, открити в това напълно естествено масло, се запазват. То е 100% органично студено пресовано. Някои от ключовите предимства на този продукт са:

✔ Предотвратява лошия холестерол
✔ Енергийно обогатяване
✔ Богато на лауринова киселина
✔ Без добавки или консерванти
✔ Богати на средни верижни триглицериди (MCT)

Първо, кокосово масло увеличава метаболизма, като ви помага да изгорите калории и да губите мазнини. Това се дължи на мастните киселини, налични в кокосовото масло, които насърчават тялото ви да изгаря кетони и свободни мастни киселини за гориво, а не за глюкоза. Когато тялото ви изгаря кетони и свободни мастни киселини вместо глюкоза, глюкозата се съхранява в черния дроб и мускулите като гликоген. След това гликогенът се освобождава с постоянно темпо и подхранва мозъчната функция и мускулната активност между храненията, но ползите не спират там. Кокосово масло също стабилизира нивата на кръвната захар, което е чудесно за борба с апетита. Когато нашето настроение са по-стабилни, става по-лесно да се правят разумни хранителни избори и да се придържате към план за здравословно хранене.

Ползи

Храносмилане:  Чистото органично масло от кокосов орех съдържа малки MCT молекули, които се разграждат много лесно. Това означава, че кокосовото масло прави много малко натоварване на храносмилателната система и панкреаса и храните приготвени с кокосово масло, също стават по-лесно смилаеми.
Енергия: Кокосовото масло осигурява на организма ви по-дълготрайна енергия и след това засилва метаболизма ви. Това означава, че кокосово масло е чудесен източник на гориво за тренировки и маратони на дълги разстояния.
Предотвратява заболяването на зъбите: Кокосовото масло също има потенциала да подобри здравето на зъбите и венците! Използването на кокосово масло е чудесен начин да почисти устата и бактериите в нея и да помогне за лечение на пародонтоза

ZMA( Цинк,Магнезии,Б 6)

Цинк монометионин аспартат, магнезиев аспартат и витамин В6, известни най-вече като ZMA,  имат много полезни фактори,  включително по-добро възстановяване на мускулите, повишена здравина и размер, по-добър сън и също така е известен като добавка за отслабване.

Цинкът, магнезият и витамин В6 подобряват оригиналната формула ZMA, като синергично комбинират цинк, магнезий и витамин В6 в оптимални дози, за да подобрят възстановяването от упражнения, сън и хормонална оптимизация.

Чисто цинк, магнезий и витамин В6 е комбинация от две минерали, цинк и магнезий в допълнение към витамин B-6. И трите от тези съединения са важни в биологичните процеси. Освен това, по време на 8 седмично проучване през 1999 г., американски футболни играчи, допълнени с цинк, магнезий и витамин B6, показват по-голямо увеличение на мускулната сила, отколкото тези, които не са го направили.

Ползи

Сън: ЗМА често се използва от спортисти и бодибилдъри, за да помогне на тялото им да се възстанови по-бързо, но също така помага и за по-дълбок по-спокоен сън. Това се постига чрез привеждане на тялото / мозъка в по-дълбоко ниво на сън REM (Rapid Eye Movement).
Имунна система: ЗМА е чудесно за мъжете и жените по отношение на здравето на имунната система и предпазва от настинки и др.
Поддържане на кожата: Витамин B6, съдържащ се в ЗМА, е брилянтен, за поддържане на кожата в най-доброто и състояние. Той помага за лечение на редица кожни проблеми като екзема и акне и дори може да помогне за намаляване на пърхота.
Увеличете енергията: Магнезият в ЗМА помага да се даде на тялото високо ниво на енергия чрез активиране на аденозин трифосфат (АТФ)

Витамин Ц

Витамин С е водоразтворимо хранително вещество, което се среща в определени храни – повечето от тях са плодове и зеленчуци като портокали и моркови. Когато витамин С се абсорбира в тялото, той действа като защита срещу лошите заболявания и болести.

Вашето тяло се нуждае ежедневно от витамин С, тъй като е необходимо за растежа и поддържането на всички телесни тъкани. Ако някога сте имали нараняване на стави или сухожилия, изгаряне на кожата, тялото ще трябва да използва Витамин С за възстановяването и. Всички трябва да се стремим да достигнем достатъчно дневно Витамин С, за да позволим на нашите органи да функционират на най-високо ниво, като същевременно запазим способността си бързо да се възстанови, когато е необходимо нивото на витамин C.

Ако набавяте за тялото си достатъчно ежедневно Витамин С, вероятно ще се почувствате “съживени” и също така ще поддържате цялостното здраве много по-лесно, тъй като витамин С предлага тласък на имунната система и е мощен антиоксидант! Също така ще ви бъде по-лесно да изградите мускули, поради способността на витамин С да стимулира растежа и възстановяването, но и защото подобрява способността ви да абсорбира желязо. Допълнителното желязо, което ще приемате, е широко използвано за здравето на мускулите!

Тъй като витамин С не се произвежда или съхранява от тялото, тогава храната и хранителните добавки са единственият ви източник. Витамин С може да се намери в плодове като Портокали и Ягоди и в зеленчуци като Броколи. Можете също така да получите цялата дневна доза витамин C  от една таблетка на Витамин С. Има общи признаци, които трябва да се вземат предвид, включително кървене на венците, умора, болки в костите, както и болки в ставите. Също така може да забележите, че раните не зарастват бързо, или те отново се отварят, след като изглежда, че са излекувани.

Ползи

Предотвратяване на рака: Хора с високи нива на витамин С имат по-малък риск от развитие на различни видове ракови болести
Витамин С засяга клетките от вътре и отвън на тялото. Неотдавнашно проучване установи, че по-високите дози на витамин С са били свързани с по-малка вероятност от , сухота на кожата.

 

Надяваме се статията да Ви е била полезна.
Екип Фитнес ХОУМ БГ.

Добави Коментар