16103
Доволни клиенти
Общо: продукта
Бърза поръчка
Поръчай
Количка
лв
0884 133 648 За консултация и поръчка
Онлайн магазин за хранителни добавки и фитнес аксесоари

ArginineMICRO 120 микротаблетки

0.00 (0)

Марка:
Очаквайте скоро
количество
- +
Бърза поръчка
+
Купи
20 потребители са закупили този продукт
0 потребители са добавили продукта към Любими
Добави в любими
Гарантирано качество
Най-добрите съставки – оптимизирани дози – доказано изследвани

ArginineMICRO е хранителна добавка, осигуряваща 2000 mg аргинин на дневна доза.

регистриран продукт в БАБХ с номер :  Т242201369

Активните съставки в добавките играят важна физиологична роля в случаи на нисък хранителен прием или повишена нужда (например чрез физическа активност).
В някои случаи обаче тяхната активност може да бъде ограничена поради ниска разтворимост, стабилност или бионаличност. Патентованата система за микрокапсулиране MCU-20® оптимизира разтворимостта и абсорбцията, за да се получи по-ефективно освобождаване на активните съставки, повишавайки способността им да взаимодействат с тялото. Активните съставки са капсулирани във везикула, която може да бъде с размери 1 - 10 µm. Една доза може да съдържа милиони микрокапсули, всяка от които може да освободи активните съставки в тялото.

Аргининът е "условно есенциална" аминокиселина, широко разпространена в протеиновите храни и в природата. Той всъщност е хранително важен за новородените и в ранните етапи от живота, тъй като те все още не са в състояние да го синтезират. Аргининът е аминокиселина, която играе основна роля в образуването на азотен оксид (NO), от своя страна участва в регулирането на поредица от физиологични функции, които включват мускулен тонус, митохондриално дишане, усвояване на глюкоза в мускула. скелетна и клетъчна калциева кинетика.

За възрастни, това е аминокиселина, която вече не е от съществено значение, тъй като лесно се интегрира в диетата, но ще продължи да изпълнява своите ценни роли като елиминиране на токсините (амоняк) и свободните радикали, отговорни за възпалението, при заздравяването на рани. , за имунната система и стареенето. Значението на аргинина обаче намира известност с производството на азотен оксид, "ключова" молекула за функционирането на сърдечно-съдовата система и на мозъчно ниво аргининът участва в клетъчната комуникация чрез невротрансмитери.

  • Какво е микрокапсулиране?

Микрокапсулирането, което вече присъства в света на храните и фармацевтичните продукти, днес позволи важна повратна точка в границите, които обуславят бионаличността на много молекули в света на хранителните добавки. Процесът на микрокапсулиране, от който се ражда MCU-20®, е резултат от иновативна технология, която позволява максимизиране на транспорта и относителното усвояване на хранителните елементи, които искаме да пристигнат невредими и в най-добрия случай от тяхната бионаличност, за да максимизира техния ефект .Много суровини, които обикновено се използват в света на добавките, имат граници от различни видове, като се започне от възможно разграждане в стомашно-чревния тракт поради условия на "околна среда" или до лошата разтворимост на материала, която може да образува утайки, които не могат да бъдат напълно абсорбирани ( в лицето на значителни отпадъци и икономически разходи).

  • От какво се състои технологията MCU-20®?

Благодарение на патентованата техника за микрокапсулиране MCU-20®, суровината първо се изсушава бързо, без да се засягат физико-химичните свойства на елемента, след което се фрагментира на изключително малки микрогранули и след това се "улавя" в тънки филми от микрокапсулиращ агент , което ще позволи не само да се предпази и изолира суровината, но и да може да се ограничат всякакви неприятни миризми. Благодарение на MCU-20® беше позволено на аминокиселините, които се характеризират с ниска разтворимост и стабилност във вода, да влязат в нова ера, чийто блясък на ефективност се засилва, тъй като могат да бъдат направени бързо и напълно разтворими, без образуване на утайки, за много по-висока абсорбция .

Тази технология също така е в състояние да позволи на други суровини, типични за спортните добавки, да могат да преодолеят границите на оралната абсорбция, които могат да представят, от креатин, до л-карнитин или аргинин. Благодарение на технологията MCU-20®, тези елементи, определени като „слабо абсорбирани“, могат да демонстрират своята ефективност чрез заобикаляне на химически или ензимни граници на околната среда, осигурявайки защитен и транспортен носител на малките микрочастици. което ще достигне уникална бионаличност .

  • Сигурни ли сте, че усвоявате това, което приемате?

Често активните съставки като аминокиселини и производни се абсорбират частично. Помислете само за глутамин, който се абсорбира за 60 - 80% от червата; остатъкът е твърде малък, за да отговори на нуждите на нашите мускули. С технологията за микрокапсулиране MCU-20®, глутаминът преминава през стомашно-чревния тракт невредим, за да се абсорбира 100%. Същото важи и за аргинина, където около 40% от дозата, въведена през устата, се губи и разгражда от стомашните сокове. Или случаят с креатин, когато чревните ентероцити не са в състояние да абсорбират обемни микрокристали креатин. И приемането на креатин заедно с въглехидрати с висок гликемичен индекс може да бъде идеално за оптимизиране на усвояването им, но е контрапродуктивно за тези, които са на диета.Технологията за микрокапсулиране MCU-20® ефективно гарантира 100% усвояване на активните съставки!

Хранителни стойности и прием :

УПОТРЕБА : Приемайте по 2 таблетки дневно с вода.

Състав : L-аргинин Cambridge® (съдържа глазиращ агент: хидроксипропилцелулоза), пълнители: целулоза, дикалциев фосфат; противослепващи агенти: силициев диоксид, магнезиева сол на мастни киселини.

Предупреждения: не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на разнообразното хранене. Разнообразното и балансирано хранене и здравословният начин на живот са важни. Съхранявайте далеч от малки деца. Ако приемате някакви лекарства, моля, консултирайте се с Вашия лекар преди употреба. Съхранявайте на хладно и сухо място при стайна температура. Вносител ФИТНЕС ХОУМ БГ ЕООД 

0 общ рейтинг
Оцени продукта

Свързани продукти