Моринга Олейфера се култивира от листата на дървото Моринга, често наричано „дървото чудо“ и расте в подножието на Хималаите в Северозападна Индия. Моринга е богат източник на В-витамини и минерали, които включват; Калций, магнезий, желязо, цинк, мед, фосфор, калий и витамини; A, C, E, B1, B2, B3.
Хранителна информация
Смейсвайте 2-3 чаени лъжички (5-10 г) дневно в сок, шейкове, смутита, супа или кисело мляко.
Порция 3 чаени лъжички
Енергия (kJ) 320 kJ
Енергия (ккал) 76,48 kcal
Мазнини 2.3 Грама
от които:
- Наситени 0.6 грама
въглехидрати 38.2 грама
влакно 19.2 Грама
протеин 27.1 грама
Сол 0,3 грама
Витамин А 16300 микрограма (2037.50% NRV)
Витамин Е 113 милиграма (941.67% NRV)
Витамин Ц 17,3 милиграма (21,62% NRV)
тиамин 2,6 милиграма (236,36% NRV)
Ниацин 8,2 милиграма (51,25% NRV)
калий 1324 милиграма (66.20% NRV)
калций 2003 милиграма (250,38% NRV)
фосфор 204 милиграма (29.14% NRV)
магнезий 368 милиграма (98.13% NRV)
Желязо 28,8 милиграма (205,71% NRV)
цинк 3.3 милиграма (33% NRV)
мед 0,6 милиграма (60% NRV)