Зеленият чай е втората най-консумирана напитка в света след водата
Почти няма друга напитка или храна, която да е “набедена” с толкова много лечебни свойства както зеления чай. В Древен Китай много добре са познавали неговите качества и още преди четири хилядолетия са ги използвали за лечение на всичко – от главоболие до депресия. Зелен чай отдавна се използва за подпомагане на загубата на тегло , лечението на главоболие, болки в тялото, лошо храносмилане, подобряване на общото благосъстояние и да се увеличи продължителността на живота.
Основните ефекти на зеления чай са четири:
Антиоксидантен;
Противовъзпалителен;
Противораков;
Антирадиационен
Установено е, че с употребата на чая или екстракти от него се потиска развитието на ракови клетки и по този начин намалява рискът от редица ракови заболявания. Зеленият чай облекчава състояния на артрити и проблеми със ставите.
Антиоксидантите в него забавят клетъчното стареене, освен това спомага за детоксикацията на тялото и избавянето от устойчивите органични замърсители. Това, естествено, е в огромна помощ на хората с наднормено тегло, които биха извлекли от зеления чай значително по-големи ползи в сравнение с други кофеинови напитки.
Хранителни стойности и прием :
Дозировка: 1 таблетка
Дози в опаковка: 120
Състав на порция:
зелен чай 20: 1 Екстракт 50 mg (еквивалентен на 1000 mg пресни билки)
Други съставки:
калциев карбонат ,микрокристална целулоза, магнезиев, стеарат (растителен източник ), силициев диоксид, НРМС, глицерол
употреба:
Консумирайте 1таблетка дневно с храна.