Ацидофилус – населява тънките черва. Тази полезна бактерия също подпомага здравословния храносмилателен процес.
Acidophilus е бактерия, която е приятел на човешкия организъм. Съдържа се в някои ферментирали млечни продукти и хранителни добавки. Когато се приема в достатъчни количества, тя се заселва в храносмилателната и пикочно-половата система и подобрява екологията на червата
Основни ползи от Ацидофилус:
Подобрява баланса в чревната флора и не допуска развитието на болестотворни микроорганизми, като пречи на залавянето им за стените на червата, променя рН и кислородното съдържание и произвежда бактерицидни вещества (например водороден прекис, млечна и оцетна киселина и др.)
Предпазва червата, пикочните пътища и половата система от бактериални и гъбични инфекции
Намалява образуването на канцерогени и не позволява развитието на вредни бактерии в червата
Произвежда различни видове ензими, включително и галактаза, която е необходима за доброто усвояване на млечната захар, като по този начин може да помогне на хора с непоносимост към мляко и особено на кърмачета
Повлиява благоприятно диарията след подлагане на радиация или химиотерапия
Намалява нивото на вредния холестерол в организма
Хранителни стойности и прием :
Дозировка: 1 таблетка
Дози в опаковка: 60/90/120/180/240
1 капсула, от 1 до 6 пъти на ден с храна. Ние препоръчваме по 1 капсула на хранене.
Активни съставки на порция:
Lactobacillus Ацидофилус – 10 милиарда единици (50 mg), които предоставят звено, представляващи 500 милиона колония.